Wed 05 January 2022

Najlepšou hotelovou reštauráciou na Slovensku je Grand Restaurant v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách. Rozhodla o tom odborná porota a široká verejnosť, vďaka ktorej získala reštaurácia pod vedením šéfkuchára Miroslava Zamišku, prvé miesto a prestížne ocenenie World Culinary Awards.

„Každý, kto je aspoň kúskom srdca kuchár alebo miluje jedlo, sám dobre vie, že musí stavať na čerstvých surovinách. Pri príprave jedál preferujem lokálne a sezónne produkty – kvôli ich garantovanej kvalite aj minimalizovanej uhlíkovej stope ich prepravy. Verím, že aj to je dôvod, prečo je Grand Restaurant na prvej priečke tohto prestížneho ocenenia,“ komentuje víťazstvo šéfkuchár Miroslav Zamiška s tým, že ocenenie patrí celému tímu kuchyne a reštaurácie, v ktorom každý člen berie svoju prácu ako poslanie a spoločným cieľom je spokojný hosť.

Hostia Grand Hotela Kempinski High Tatras sú podľa riaditeľky hotela Kathrin Noll zvyknutí, že v každom menu sa kreatívny a šikovný tím reštaurácie snaží priniesť niečo nové, netradičné a prekvapivé. „Kto by nezbožňoval prechádzky vysokohorskou prírodou a vôňu ihličia a šišiek tatranských borovíc? Práve tento zážitok sa našim cukrárom podarilo zhmotniť do originálnej tatranskej makrónky, nášho dezertu roku 2021, s výnimočnou chuťou šišky borovice. Snúbia sa v nej tóny jemného cesta z mandľovej múky, bielej čokolády a jedlých šišiek,“ uvádza ako príklad kulinárske inšpirácie tímu pri tvorbe dezertu roka Kathrin Noll a dodáva, že hoteloví hostia sa vždy majú na čo tešiť. V reštaurácii môžu ochutnať lokálne mäso, divinu, syry aj ďalšie produkty najvyššej kvality od overených dodávateľov z regiónu Tatier, Liptova a Spiša. Ocenenie vníma Kathrin Noll zároveň ako záväzok do budúcnosti – nepoľaviť v poskytovaní služieb tej najvyššej kvality.

World Culinary Awards je ocenenie, ktoré odmeňuje excelentnosť v odvetví gastronómie. Je to sesterské ocenenie k World Travel Awards a tento rok sa konal druhý ročník. Ide o globálnu iniciatívu, ktorej cieľom je podpora najvyššej kvality v kulinárskom svete. Program oceňuje široké spektrum subjektov, hlasovať je možné v kategóriách, ako sú Najlepšia reštaurácia, Najlepšia kulinárska destinácia, Najlepšia nová reštaurácia či Najlepšia hotelová reštaurácia. V hlasovaní môžu tých najlepších vybrať profesionáli z odvetvia, ale aj médiá a hostia reštaurácií. Hlasovať za obľúbené kulinárske značky mohla odborná aj široká verejnosť od 11. júna do 17. septembra tohto roka a víťazi boli vyhlásení na slávnostnom večeri World Culinary Awards Gala Ceremony 2021 v Dubaji 7. novembra.



Source: https://zenskyweb.sk/clanok/50686-najlepsia-hotelova-restauracia-je-podla-world-culinary-awards-vo-vysokych-tatrach

Media Partners

Our Other Awards